Şirketimizin işe seçme sürecindeki temel amacı, motivasyonu yüksek, şirkete bağlılık gösterecek etkin insan kaynakları istihdam etmektir.
TALOS Lojistik’ e yapılan iş başvuruları İnsan Kaynakları Departmanımız tarafından değerlendirmeye alınır.
Başvuru Süreci;
Tüm iş başvuruları; kariyer.net, Linkedin vb. site ve platformlarda bulunan ilanlarımız üzerinden yapabileceği gibi aşağıda bulunan başvuru formu üzerinden veya [email protected] adresine CV gönderilerek yapılabilmektedir.
İşe Alım Süreci;
Özgeçmişi incelenen adaylardan pozisyon için uygun bulunanlar İK Departmanı tarafından görüşmeye davet edilir.
İK Departmanı tarafından yapılan mülakat sonucunda olumlu değerlendirilen adaylar ikinci görüşme için Departman Yöneticisi görüşmesine davet edilir.
Departman Yöneticisi ile yapılan mülakat sonucunda da olumlu değerlendirilen adaylara İK Departmanı tarafından iş teklifi yapılır. Teklif sonrası işe alım gerçekleştiğinde SGK giriş işlemleri yapılan aday Oryantasyon Eğitimine tabii tutulur ve sonrasında ilgili pozisyonda görevine başlar.
Tüm çalışanlarımıza oryantasyon eğitimi esnasında iş hukuku ile ilgili eğitim verilir ve yasal hakları anlatılır. Her ay sonu düzenli olarak ücret pusulaları çalışanlarımıza imzalatılır ve tüm sorularına istedikleri her zaman cevap alabilirler.
TALOS Lojistikte belirlenen organizasyon şemamız doğrultusunda tüm pozisyonlarımızın iş analizleri yapılmış ve görev tanımları yazılı hale getirilmiştir. Yıllık norm kadro doğrultusunda gerekli güncelleme ve geliştirme çalışmaları İK departmanı tarafından gerçekleştirilmektedir.
Çalışanlarla eğitim ihtiyaç analizi görüşmeleri yapılarak belirlenen gelişim alanları yıllık eğitim planına dahil edilir. Hazırlanan Yıllık Eğitim Planı doğrultusunda İK Departmanı tarafından eğitimler organize edilir. Eğitim sonrası gerekli davranış değişikliği ölçme çalışmaları yapılır ve sonuç raporları hazırlanır.
Performans değerlendirme sistemi “SMART” hedeflere uygun olarak hazırlanır. Temel olarak yetkinlik matrisi ve hedefler doğrultusunda sistem uygulamaya alınır. Her 1 yılın sonunda genel değerlendirme yapılır. Her 3 ayda bir ara değerlendirme yapılır, ilk 6 ayın sonunda ise geri bildirim süreci başlar ve çalışanlarla yöneticileri, karşılıklı değerlendirmelerini paylaşırlar ve bunun sonucunda yeni gelişim alanları tespit edilir. Performans Değerlendirme Yönetimi ile; çalışanların iş performansları, gelişim alanları, güçlü yönleri ve kariyer haritalarının temel çıktıları belirlenir.
Kurumumuzda tüm pozisyonları kapsayan ücret bandı uygulamamız vardır. Ücret skalalarımız eğitim, tecrübe, sorumluluk vb. değerlendirme kriterleri baz alınarak hazırlanmış olup piyasa ücret araştırmaları sonrası elde edilen veriler göz önüne alınarak her yıl revize edilmektedir.
Kurumumuzda oluşacak tüm kademelerdeki pozisyon açıklarının öncelikle kurum içinden doldurulması hedeflenmektedir.
Bu doğrultuda her yıl performans değerlendirme sonuçları doğrultusunda kariyer havuzu oluşturulur. Havuza alınan adaylarda bulunması gereken yetkinlikler belirlenerek gerekli gelişim programları düzenlenir. Gelişim programlarını başarıyla tamamlayan adaylar için yönetimin onayı ile atamaları yapılır.
Her yıl yönetimin ve çalışanların birbirlerinden beklentilerinin tespit edileceği kurum kültürüne uygun memnuniyet anketi soruları hazırlanır. Çalışanlara ve yöneticilere anketin amacı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili özel davranış eğitimleri verilir. Anket sonuçları şeffaf bir şekilde tüm çalışanlarla paylaşılır onların desteği alınır.
Çalışanlardan alınan geri bildirimler sonrası iyileştirilmesi gereken alanlara yönelik etkili eylem planları hazırlanır.
Anket doldururken ismini gizlemeden kurumunu geliştirmek için fikir üreten çalışanlarımız ile süreçleri iyileştirilme planları yapılır.